Bananenboom in achtertuin Assen

ASSEN - Een twee meter hoge bananenboom siert de achtertuin van de familie Akker uit Assen. Dat is een bijzonder feit volgens deskundigen, aangezien dit soort bomen in het Nederlandse klimaat vaak niet heel groot worden.
Ruim vier jaar geleden nam Marinus Akker een stekje van een bananenboom mee uit Frankrijk om te kijken of het zou groeien in zijn achtertuin. Na liters water en een flinke dosis liefde heeft de boom nu voor het eerst kleine banaantjes. "Alleen zijn de kleine bananen nog niet eetbaar, maar we kunnen ze eventueel wel bakken," vertelt Greetje Akker.

Bananenbomen groeien voornamelijk in tropische landen dichtbij de evenaar. Voor de boom is het namelijk belangrijk dat de temperatuur niet onder de tien graden komt. Om te voorkomen dat de bananenboom van de familie Akker in de winter dood gaat, snoeien ze hem voor die periode en zetten ze hem warm in de schuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl