Meester Halmaschool in Oranjedorp moet dicht

ORANJEDORP - Het is over en uit voor basisschool de Meester Halmaschool in Oranjedorp. Volgend schooljaar sluit de school haar deuren. Het kleine schooltje, dat dit jaar honderd jaar bestaat, telt negentien leerlingen. Volgens de wet zijn 23 leerlingen nodig om voor goed onderwijs te zorgen.
Drie jaar geleden hing de school ook een sluiting boven het hoofd, maar kreeg het dorp het voor elkaar om de school open te houden. Landelijk was er toen discussie over de kwaliteit van onderwijs op kleine scholen. Een aantal ouders besloot daarom hun kinderen naar een andere school te sturen.

Vanavond bleek dat het doek toch definitief gevallen is. En dat is flink slikken voor directrice Ineke Zeegers die de school 22 jaar leidde, maar ook voor Dorpsbelangen dat bang is dat de leefbaarheid in Oranjedorp er op achteruit gaat.

Het besluit om de school te sluiten is volgens onderwijswethouder Bouke Arends onomkeerbaar. Het maakt volgens hem niet uit of er dit jaar flink wat gezinnen met schoolgaande kinderen naar Oranjedorp verhuizen en hun kinderen naar de Meester Halmaschool sturen. De peildatum is en blijft 1 oktober.

De leerlingen gaan na dit schooljaar naar andere scholen in de omgeving. Voor de drie medewerkers wordt een andere werkplek gezocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl