Ook twee jaar cel geëist in hoger beroep holbewoners

Ook twee jaar cel geëist in hoger beroep holbewoners
Ook twee jaar cel geëist in hoger beroep holbewoners
ZUIDLAREN - In het hoger beroep in de zaak tegen de twee mannen uit Kosovo die gestolen spullen in een rovershol bij Zuidlaren bewaarden, is twee jaar cel geëist. In mei werden de mannen al veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf.
Het Openbaar Ministerie is van mening dat het rovershol geen woning is. De advocaat van de mannen voerde aan dat het een tijdelijke woning was. Voor doorzoeking had toestemming gevraagd moeten worden bij de rechter-commissaris. Hij pleit dan ook voor vrijspraak. De rechter liet in het oordeel in mei weten dat het hol niet kon worden afgesloten en geen woonbestemming had.

Het hol werd eind december ontdekt door een wandelaar die de politie inschakelde. Bij het hol zaten de twee Kosovaren, omringd met gestolen goederen. De mannen verbleven illegaal in Nederland. De spullen bleken afkomstig te zijn van een reeks inbraken in Annen en Zuidlaren.

Het Gerechtshof doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl