Molen De Vlijt grijpt naast prijs van 50.000 euro

MEPPEL - Stichting Stadsmolen De Vlijt uit Meppel heeft de vierde prijs gewonnen in de BankGiro Loterij Molenprijs 2014. De molenstichting grijpt daarmee naast de hoofdprijs van 50.000 euro.
De molen haalde iets meer dan 4000 stemmen binnen de afgelopen maand en mag daardoor een bedrag van ruim 4100 euro bijschrijven op de rekening. Dat is beduidend minder dan de hoofdprijs van 50.000 euro waarop de mensen van De Vlijt hadden gehoopt.

Molenaar Kees Vanger reageerde teleurgesteld. "Het duurt nu iets langer voordat we de molen malend kunnen maken, maar we gaan gewoon door." De Vlijt moet op termijn een mosterdmaalderij worden en de molenprijs was een grote stap in die richting geweest.

De molenprijs werd vanochtend uitgereikt in Hoonhorst bij Dalfsen. In totaal waren er vijf genomineerde molens. De eerste prijs werd gewonnen door molen De Salamander in Leidschendam. De molen kreeg 26,9% van de stemmen. Tweede werd molen Hermien in Harreveld. Molen Goliath in Uithuizermeeden won de publieksprijs.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl