Zware taak voor Zorggroep Leveste Middenveld door vergrijzing

HOOGEVEEN - Zorggroep Leveste Middenveld krijgt de komende jaren een zware taak. Zuid- en Oost-Drenthe vergrijzen sneller dan de rest van de provincie en de inwoners leven ongezonder. Ondertussen stijgen de zorgkosten terwijl zorgverzekeraars willen bezuinigen.
Zuid- en Oost-Drenthe vergrijzen harder en er komen minder kinderen bij dan gemiddeld in Nederland. Omdat de sociaal economische status ook lager is en de levensstijl risicovoller, zal de zorgvraag de komende jaren hoger zijn dan gemiddeld. Dat brengt hogere kosten met zich mee, terwijl zorgverzekeraars vaak kiezen voor de goedkoopste aanbieder van zorg.

Daarom wordt door de Zorggroep met ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal meer ingezet op leefstijladvies en preventie. Ook komt er meer 'eerstelijns' zorg. Een huisarts of een verpleegkundige zou dan meer taken krijgen in plaats van het ziekenhuis. Ook is het niet ondenkbaar dat mensen zelf meer moeten bijdragen aan de zorg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl