Extra steun voor kansarme kinderen in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Kinderen in Hoogeveen met een sociale- en leerachterstand krijgen de komende jaren steun van de gemeente. Het gaat om kinderen van ouders die zelf te maken hebben met armoede en achterstandssituaties.
Wethouder Gert Vos: "De gemeente is geschrokken van het hoge aantal kinderen dat volgens het onderzoek van Kind in Tel te weinig kansen krijgt als ze opgroeien in Hoogeveen." Er moet meer aandacht komen voor kinderen met een taalachterstand, bijvoorbeeld door het organiseren van een zomerschool. Voor kinderen waar geen goede opvang na schooltijd is moet de schooltijd worden verlengd. "We gaan dat niet opleggen maar samen organiseren met ouders, het Centrum voor Jeugd en Gezin, scholen en hulpverleners", aldus Vos. Het plan krijgt de naam Kindzones.

Kindpakket

"Kinderen kiezen er niet zelf voor om in armoede op te groeien. Voor kinderen die uitgesloten worden van bijvoorbeeld sport, schoolreisjes of geen nieuwe winterkleding krijgen wil de gemeente dat gaan regelen. Niet met geld maar met een gratis sportabonnement of letterlijk die nieuwe winterjas", vertelt Vos. Deze vorm van ondersteuning van arme kinderen komt in een kindpakket.

De gemeenteraad moet beide plannen nog goedkeuren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl