Personeel Wilhelminaziekenhuis Assen meer op de fiets

ASSEN - Het nieuwe parkeerbeleid van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) voor eigen medewerkers blijkt na een jaar een succes. Nu personeel de auto verder weg moet stallen, komen er 100 medewerkers meer op de fiets naar het werk.
Volgens WZA-directeur Boudewijn Ponsioen is dat een extra gunstig effect van de parkeermaatregelen, waar de directie in eerste instantie niet op gerekend had. "Nu medewerkers toch zo'n acht minuten moeten lopen vanaf het NAM-kantoor, waar ze de auto gratis kunnen parkeren, hebben ze uitgerekend dat ze per fiets uiteindelijk veel sneller op het werk zijn. Dus tel uit je winst. En da's nog gezond ook."

De WZA-directie wou aanvankelijk betaald parkeren invoeren, om het tekort aan parkeerplaatsen op te lossen. Daarmee zou het ziekenhuis zijn bijzondere status verliezen van enige ziekenhuis in Drenthe waar parkeren gratis is. Maar op het laatste moment kwam er een parkeerterrein vrij bij het vroegere NAM-kantoor aan de Mandemaat, wat op een kleine tien minuten loopafstand van het WZA ligt. Daar kan het ziekenhuispersoneel, dat per se met de auto wil komen, gratis parkeren of ze kunnen tegen een vergoeding nog bij het ziekenhuis hun auto kwijt.

Na aanvankelijk verzet is het personeel volgens Ponsioen inmiddels gewend aan het nieuwe parkeerbeleid en is het absolute winst dat er zo'n honderd personeelsleden meer op de fiets komen. "We zijn hierdoor in elk geval weer goed bereikbaar voor bezoekers, want ze hoeven nu niet meer rondjes te rijden over het terrein, op zoek naar een parkeerplaats. Dus betaald parkeren, dat is voor de toekomst wat mij betreft niet aan de orde."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl