Assen kaart zorgen over herverdeling WMO-gelden aan bij staatssecretaris

ASSEN - De Drentse gemeentes hebben tegenover staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid hun zorgen geuit over nóg meer bezuinigingen op de zorg.
Van Rijn was vanavond in Drenthe om zich door wethouders te laten bijpraten over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de jeugdzorg. De WMO-gelden worden op basis van historische uitgaven verdeeld over de gemeentes, maar dat gaat veranderen vanaf 2016. Dan wordt er gekeken naar criteria zoals inwoneraantal. En dat zou met name voor Assen en Hoogeveen niet goed uitpakken, er dreigt dan voor beide gemeentes een korting van 2,2 miljoen euro.

Wethouder Ruud Wiersema van Assen is het daar niet mee eens. Volgens hem zijn er in Assen veel instellingen voor geestelijke gezondheidszorg en is het de ervaring dat cliënten vaak in Assen blijven wonen na behandeling en zorg nodig blijven hebben. En dat kost veel extra geld. Staatssecretaris van Rijn zegt open te staan voor de argumenten van Wiersema en het mee te nemen in zijn besluiten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl