OR Reestmond woedend over ontslagen

MEPPEL - De ontslagen bij werkvoorzieningsschap Reestmond in Meppel staan in scherp contrast met de participatiewet. Dat zegt Jan Leijssenaar voorzitter van de Ondernemingsraad van Reestmond.
Dinsdag werd bekend dat er de komende jaren 72 banen verdwijnen. Het gaat om tijdelijke contracten die niet worden verlengd. Leijssenaar zegt heel erg boos te zijn over het besluit. "Ik vind het een ongehoorde actie. Na een jarenlange wachtlijst en het UWV komen de mensen bij ons terecht. En dan komen ze nu weer achter de geraniums."

Werk wordt afgepakt

De werknemers die hun baan verliezen moeten in het kader van de participatiewet werk vinden in het reguliere bedrijfsleven. Volgens Leijssenaar is dit onmogelijk. "Ik ben niet tegen de participatiewet. Maar deze mensen hebben al een geschiedenis. Ze hebben moeite gehad om een baan te vinden. Nu wordt het werk ze weer afgepakt. Wie zegt er dat er in de toekomst wel werk voor ze is, want dat was er in het verleden ook niet. Ik heb geen enkel vertrouwen dat het nu wel kan. Ze zijn niet voor niks toen bij ons over de schutting gegooid. Ze hebben bewezen niet een gewone baan te kunnen vinden", aldus Leijssenaar.

Tekortkoming

De voorzitter van de OR zegt de zaak weer op de agenda te willen hebben. Over de voorzitter van het Dagelijks Bestuur Roelof Pieter Koning is Leijssenaar niet te spreken. Koning zei eerder op Radio Drenthe dat de werknemers beter af zijn in het reguliere bedrijfsleven. "Ik vind dat een tekortkoming. Hij weet niet wat er speelt bij de mensen", aldus een boze Leijssenaar.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl