Drentse ziekenhuizen zakken in top 100 van AD

Het Wilhelmina Ziekenhuis gaat jaarlijks 10 coassistenten opleiden
Het Wilhelmina Ziekenhuis gaat jaarlijks 10 coassistenten opleiden
ASSEN - De Drentse ziekenhuizen in Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel zijn allemaal gezakt in de Ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad.
Het best scorende Drentse ziekenhuis in de lijst is het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Zij staan op plek 16. Vorig jaar stond het Wilhelmina Ziekenhuis nog op de achtste plaats. Het Scheperziekenhuis in Emmen zakte van plek 54 naar 60. Het Diaconessenhuis in Meppel van Zorgcombinatie Noorderboog is terug te vinden op plek 69. In 2013 was dat nog een 22ste plaats en het Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen zakte van 61 naar 80.

Het beste ziekenhuis van Nederland is volgens de ranglijst van het AD het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Dit ziekenhuis werd ook vorig jaar als beste beoordeeld.

Het Algemeen Dagblad beoordeelt de ziekenhuizen op een aantal punten. Zo wordt gekeken naar kankeroperaties, de verpleging en naar de behandeling van veelvoorkomende aandoeningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl