Krakers verlaten voormalig Philips-terrein Stadskanaal

Voormalig Philipsterrein in Stadskanaal
Voormalig Philipsterrein in Stadskanaal
STADSKANAAL - Krakers hebben het voormalige Philips-terrein aan de Elektronicaweg in Stadskanaal verlaten. Dat gebeurde vrijdag, onder toezicht van de politie, schrijft RTV Noord.
Het terrein wordt voortaan op kosten van de gemeente 24 uur per dag bewaakt door twee beveiligingsbedrijven. Zondag controleren de beveiligers of alle krakers daadwerkelijk weg zijn. Volgens een van de krakers liggen er alleen nog wat persoonlijke spullen.

TCN-SIG

Het sterk vervuilde terrein was van vastgoedbedrijf TCN-SIG Real Estate, dat vorig jaar failliet ging. De curatoren hadden een kort geding aangespannen om de krakers weg te krijgen. Begin september kregen ze gelijk van de rechter, die de krakers sommeerde om binnen 48 uur hun biezen te pakken. Nu, een maand later, zijn ze alsnog vertrokken.

Saneren

De gemeente wil het terrein gaan saneren. Aan het verwijderen van het chemisch afval dat op het terrein ligt opgeslagen hangt alleen al een prijskaartje van 70.000 euro.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl