Fidom verzuimt MSC langs SWZ te schieten

VOETBAL - MSC liet in Sneek een unieke mogelijkheid liggen om, in ieder geval voor één dag, medekoploper te worden in de zondaghoofdklasse C. De Meppelers kwamen tegen SWZ niet verder dan 1-1, ondanks de Meppelers bijna een uur lang tegen 10 man speelden en in de absolute slotfase zelfs nog tegen negen Friezen. Jos Fidom kreeg de grootste kans om MSC naar 1-2 te schieten, maar de gelegenheidsspits miste een strafschop. "Volgens mij kan je een strafschop niet slechter nemen", oordeelde Fidom.

1e helft

Alex Zomer bracht MSC na een half uur spelen koppend op 0-1. De bal knalde tegen de onderkant van de lat en was volgens de assistent-scheidsrechter over de doellijn. Voor centrale verdediger Zomer betekende het zijn tweede competitiegoal van het seizoen. Kort daarop moest de thuisploeg met 10 man verder omdat Marco Ahmed in het gezicht sloeg van Carlos Lopes Macedo. Toch kwam de ploeg van oud Hoogeveen-trainer Berry Zandink op gelijke hoogte. Met een prachtig schot vanaf zo'n 20 meter bepaalde linksback Alwin Velds de ruststand op 1-1.

2e helft

Na rust vergat MSC te voetballen en bleef het volharden in het spelen van lange ballen richting Fidom. Dat resulteerde nauwelijks in kansen, tot vlak voor tijd toen invaller Justin Benjamins in het strafschopgebied werd neergelegd. Penalty voor MSC, maar de inzet van Fidom werd eenvoudig gekeerd door SWZ-doelman Kevin van der Meulen. In de slotfase trapte Erolind Derguti de bal nog weg na een fluitsignaal. Het leverde hem zijn tweede geel en dus de rode kaart op. Met 9 tegen 11 hield de thuisploeg stand en over 90 minuten gezien was dat ook wel verdiend, of beter: MSC verdiende de 3 punten niet.