Van der Poel wint spannende Superprestige

VELDRIJDEN - Mathieu van der Poel heeft, na een enorme opmars, de Superprestige in Gieten op zijn naam geschreven. De pas 19-jarige zoon van Adri van der Poel liet Nederlands kampioen Lars van der Haar en de Belg Sven Nys achter zich.
Van der Haar profiteerde in eerste instantie van een valpartij van de Belg Tom Meeuwsen. Dat zorgde ervoor dat Van der Haar samen met de Belg Kevin Pauwels aan de leiding kwam. Pauwel kon het tempo niet volgen waardoor de 23-jarige Van der Haar bijna de hele wedstrijd solo aan de leiding reed.
Mathieu van der Poel maakte in zijn eentje een halve minuut goed op Van der Haar. Hij ging de laatste ronde in met een achterstand van vijf seconden, waarna hij de Nederlands kampioen in het zandgat met succes achterhaalde.
Gert-Jan Bosman uit Emmen ging niet van start vanwege de schouderblessure die hij deze week opliep. Zijn plaatsgenoot Tijmen Eising werd 27e op bijna vijf minuten van winnaar Van der Poel. Voor Bart Barkhuis uit Norg eindigde de wedstrijd drie rondes voor het einde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl