PAC bezorgd over verdwijnen revalidatie uit ziekenhuis Coevorden

COEVORDEN - De partij Progressief Akkoord Coevorden, het PAC, maakt zich zorgen over het verdwijnen van de revalidatiebehandeling in het ziekenhuis Aleida Kramer in de stad.
Het PAC zegt te hebben vernomen dat de revalidatie verhuist naar Hardenberg. Volgens de partij wordt hiermee het voorzieningenniveau van Coevorden aangetast. "Het is het begin van het einde voor het dagziekenhuis", vreest PAC-raadslid Herman Scholte

Het PAC trok trok dit voorjaar al aan de bel, maar toen lag er nog geen besluit. Het college van B en W van Coevorden zegde toen toe de ontwikkelingen in de gaten te houden. Het PAC heeft nu aan het college gevraagd wanneer het is geïnformeerd over het verdwijnen van de revalidatie uit Coevorden. Ook wil de partij weten wat er is geprobeerd om sluiting te voorkomen en waarom de gemeenteraad niet rechtstreeks is bijgepraat.

De Saxenburgh Groep wil het besluit niet voor de microfoon toelichten, maar laat wel weten dat het besluit is genomen onder druk van de zorgverzekeraars. Het ziekenhuis in Coevorden zou niet kunnen voldoen aan de volume-eisen, waardoor de kwaliteit onder druk zou staan. Het ziekenhuisbestuur heeft daarom voor concentratie in Hardenberg gekozen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl