Project Diaconessenhuis genomineerd voor innovatieprijs

Het Diaconessenhuis in Meppel gaat zich toespitsen op kortdurende opnames.
Het Diaconessenhuis in Meppel gaat zich toespitsen op kortdurende opnames.
MEPPEL - De zogeheten eNose, die getest wordt in het Diaconessenhuis in Meppel, is genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs van dit jaar.
De eNose is een elektronische neus waarmee door middel van ademanalyse onder andere keelkanker en tuberculose kan worden aangetoond. In het Meppeler ziekenhuis wordt in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen ook onderzocht of de eNose onderscheid kan maken tussen hartfalen en de longziekte COPD en of het long-, borst-, prostaat- en darmkanker aan kan tonen..

Testfase

Tijdens het onderzoek met de eNose ademt een patient vijf minuten lang in het apparaat. Sensoren onderzoeken vervolgens de ingeademde lucht. Patienten hoeven op deze manier geen onaangenaam onderzoek te ondergaan. De eNose bevindt zich nog in de testfase, maar volgens betrokkenen zijn de eerste resultaten veelbelovend.

Wijffelsprijs

Voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2014 is de eNose genomineerd in de categorie Zorg&Welzijn. Vanaf vandaag kan via de website van de prijs gestemd worden. Aan de Herman Wijffels Innovatieprijs is een geldbedrag van 30.000 euro verbonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl