Inge Loohuis (22) beklimt met nieuw hart Kilimanjaro

HOOGEVEEN - Samen met elf andere transplantatiepatiënten van het UMCG beklimt Inge Loohuis de Kilimanjaro. De berg is met bijna zes duizend meter de hoogste berg van Afrika. De dochter van de burgemeester van Hoogeveen kreeg 2,5 jaar geleden een donorhart en heeft sindsdien meer energie dan ooit. Ze wil de Afrikaanse berg beklimmen om haar donor te eren en om aandacht te vragen voor het tekort aan donoren.
Het begeleidingsteam bestaat uit artsen en verpleegkundigen van het Transplantatiecentrum Groningen. Het grootste transplantatiecentrum van Nederland. Er gaat ook een bewegingswetenschapper en fysiotherapeut mee. Iedere dagen vinden er metingen plaats naar de fitheid en gezondheid van de deelnemers. Die metingen worden onderdeel van een nader onderzoek naar de belastbaarheid van de transplantatiepatiënten. Volgende week dinsdag, tijdens de donorweek, hopen Inge en de anderen de top van de Kilimanjaro te bereiken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.