Geen verkoop recreatiegebied Schoonhoven

HOOGEVEEN/HOLLANDSCHEVELD - De plannen van de gemeente Hoogeveen om recreatiegebied Schoonhoven bij Hollandscheveld te verkopen gaan in de ijskast. In plaats van verkoop, gaan recreatieondernemers in het gebied zelf een toekomstplan maken.
De gemeente Hoogeveen wil af van het onderhoud van het bos,- en waterrijke recreatiegebied. Verkoop leek de makkelijkste oplossing, maar de gemeente had geen rekening gehouden met pachtcontracten tot 2026 van Paviljoen Schoonhoven. Daarnaast is de eis dat het gebied openbaar toegankelijk blijft en is ligging in de Ecologische Hoofd Structuur geen verkoopargument voor recreatieondernemers met plannen voor massatoerisme.

Zelf grote plannen

Bovendien hebben paviljoeneigenaren Alfred Bouwmeester en Ellen Bouwmeester - Kloosterman zelf grote plannen in en rond de recreatieplas. Er moeten een waterstormbaan (de tweede in Nederland), een klimbos en camperplaatsen komen. Om alle dagrecreanten op te kunnen vangen willen de pachters een tweede strandpaviljoen bouwen, ook omdat het oude paviljoen te vaak in gebruik is als zalencentrum.

Bungalowpark

Aan de rand van het recreatiegebied wordt momenteel een bungalowpark gebouwd. De pachters van Paviljoen Schoonhoven willen wel de sleuteluitgifte op zich nemen en zo proberen de bungalowhuurders naar Schoonhoven te trekken.

De realisatie van al deze nieuwe recreatiemogelijkheden gaat tien jaar duren. Binnen een jaar willen de ondernemers en de gemeente een plan op tafel hebben. Daarin moet ook duidelijk worden wie welk deel van Schoonhoven gaat onderhouden. Alfred en Ellen Bouwmeester willen dat ook andere partijen medeverantwoordelijk worden, bijvoorbeeld de gebruikers van de visvijver.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl