Twee weken cel voor brengen Hitlergroet

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
HOOGEVEEN - Voor het brengen van de Hitlergroet aan twee agenten moet een 26-jarige man uit Hoogeveen twee weken de cel in.
De man maakte het gebaar op 10 juli toen hij de agenten zag langsrijden. Nadat hij was aangehouden voor belediging, zei de man niet in te zien wat het probleem was van het brengen van de Hitlergroet. 'Mijn opa bracht heeft dat zeven jaar lang gedaan', verklaarde hij bij de politie. Hij zei het als een eerbetoon aan het Arische ras te zien.

Een dag eerder beledigde de man zijn ex-vriendin door met graffiti hoer en een hakenkruis op haar raam te spuiten. Hij deed dit naar eigen zeggen, omdat hij kwaad op haar was. De officier van justitie eiste een werkstraf van zestig uur, waarvan dertig uur voorwaardelijk tegen de Hoogevener, maar die straf vond de rechter te laag. Hij noemde het brengen van de Hitlergroet idioot, verwerpelijk en asociaal gedrag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl