Peter den Oudsten nieuwe burgemeester van Groningen

GRONINGEN - Groningen krijgt weer een PvdA'er als burgemeester: de 62-jarige Peter den Oudsten is voorgedragen door de gemeenteraad.
Drentse link
Peter den Oudsten is ruim negen jaar burgemeester van Enschede. Daarvoor was hij burgervader in Meppel en wethouder en waarnemend burgemeester in zijn geboortestad Leeuwarden. Ook was hij tot september vorig jaar voorzitter van de Raad van Toezicht van het Drents Museum in Assen.

Hij gaat in Groningen waarnemend burgemeester Ruud Vreeman opvolgen, die op zijn beurt Peter Rehwinkel vervangt. Rehwinkel legde vorig jaar zijn functie neer toen hij voor een baan naar Barcelona vertrok. Rehwinkel lag als burgemeester onder vuur. Zijn leidinggevende kwaliteiten werden bekritiseerd. Vooral in crisissituaties zou hij tekortschieten.

PvdA-traditie
Het kabinet moet nog toestemming verlenen voor de benoeming van Peter den Oudsten, maar dat is een formaliteit. Groningen heeft sinds de Tweede Wereldoorlog op één uitzondering na alleen maar PvdA'ers als burgemeester gehad.

Als burgemeester van Groningen wordt Peter den Oudsten ook voorzitter van de Veiligheidsregio en regioburgemeester van de politie Noord-Nederland.

Wij feliciteren onze oud-voorzitter Raad van Toezicht @PeterDenOudsten met zijn nieuwe baan als burgemeester van #Groningen!
— Drents Museum (@DrentsMuseum)

Peter den Oudsten voorgedragen als nieuwe #burgemeester van #Groningen
— Gemeente Groningen (@stadsnieuws)

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl