'Hoogeveen heeft behoefte aan een zorginstelling voor beschermd wonen'

HOOGEVEEN - In Hoogeveen moet een locatie voor beschermd wonen komen. Dat vindt het bestuur van de Zorggroep Leveste Middenveld (ZLM). Beschermd wonen is bedoeld voor patiënten met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen.

Maatwerk

In een beschermd wonen zorginstelling kunnen mensen worden gehuisvest met een alcoholverslaving, het syndroom van Korsakov, angststoornissen, psychoses en patiënten met niet-aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld verkeers- en geweldslachtoffers. Beschermd wonen is ook noodzakelijk voor mensen met een verstandelijke beperking die moeilijk te handhaven zijn. In een beschermd wonen-instelling is dag en nacht verpleging beschikbaar, maar gaat het om maatwerk per patiënt.

Groeiende behoefte

De zorggroep heeft nu één zo'n locatie, Veltman in Weiteveen. Daar worden mensen opgevangen uit Noordoost-Nederland en Overijssel. Volgens bestuursvoorzitter Eric Janson van ZLM is er in de regio Hoogeveen ook een groeiende behoefte aan dit soort zorg: "Mensen die in beschermd wonen terecht komen, zijn niet in staat om zelfstandig te n wonen, maar horen ook niet in een verpleeg-instelling. We moeten zorgen dat deze groep niet tussen wal en schip raakt," aldus Janson.

Gemeente

Of er in Hoogeveen een instelling voor beschermd wonen kan komen wil ZLM gaan overleggen met de gemeente. Hoogeveen zou dan ook een deel van de zorg voor patiënten uit de eigen gemeente moeten gaan financieren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl