Voetbalclub BEW en gemeente staken strijd om kleedkamers

Kantine BEW
Kantine BEW
VLEDDER - De gemeente Westerveld en voetbalclub BEW uit Vledder staken hun onderlinge strijd over het gebruik van de oude kleedkamers van de voetbalclub. BEW diende eerder een klacht in tegen burgemeester Rikus Jager en voormalig wethouder Roelof Martens.
De klacht is door de Nationale Ombudsman in behandeling genomen. Die oordeelde dat de vereniging en de gemeente om tafel moeten om de onderlinge wrevel uit te praten. Westerveld heeft daarop de club uitgenodigd voor een gesprek, maar die zegt er geen behoefte meer aan te hebben.

Het conflict gaat over het gebruik van de oude kleedkamers van BEW. De gemeente verhuurt die aan de plaatselijke klootschietvereniging, terwijl BEW ze zelf had willen houden als opslagruimte. Beide partijen hebben overigens al weer met elkaar gesproken en volgens de gemeente was dat een "goed gesprek" en daarmee is voor beide partijen de kous af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl