Eis: celstraf voor mishandeling Roldenaar

ASSEN - Het OM heeft vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, geëist tegen de 21-jarige Nourradine J. uit Assen wegens openbare geweldpleging.
Verder wil het OM een proeftijd van drie jaar voor de man en een schadevergoeding van 750 euro. J. wordt verdacht van mishandeling van een 22-jarige Roldenaar in het uitgaansleven in Assen. Dat gebeurde in september vorig jaar. Het slachtoffer werd door een groepje Marokkaanse jongens tegen de grond geslagen en geschopt. Hij raakte buiten bewustzijn.

In de rechtbank verklaarde J. dat hij helemaal niet aanwezig was toen de mishandeling plaatsvond, maar een getuige zegt hem te herkennen. Volgens de advocaat van J. zijn er veel tegenstrijdige verklaringen afgelegd en is daardoor niet duidelijk of J. wel kan worden berecht.

De mishandeling leidde tot veel ophef doordat de vader van het slachtoffer een Facebookactie tegen zinloos geweld op touw zette en een politieke partij oprichtte.
Aanvankelijk werd de zaak na een maand onderzoek al gesloten wegens gebrek aan bewijs. Maar na hevig protest van de vader werd de zaak dezelfde avond weer heropend. De politie hield meerdere verdachten aan, maar uiteindelijk hoefde alleen J. voor de rechter te verschijnen. Tegen de rest was volgens het OM te weinig bewijs.

Op 21 oktober doet de rechtbank uitspraak. Ondertussen zit J. vast, omdat hij ook verdacht wordt van handel in harddrugs. (ADP)
Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl