Stapel alweer gestopt als docent

De Rijksuniversiteit Groningen
De Rijksuniversiteit Groningen
GRONINGEN - Diederik Stapel is opgestapt als docent bij de hogeschool Fontys in Tilburg. De oud-hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen werd in 2011 geschorst voor grootschalige wetenschapsfraude. In september begon hij bij Fontys.
Stapel stopte op de hogeschool nadat schrijver Anton Dautzenberg er werd ontslagen als studiebegeleider. Een woordvoerder van Fontys bevestigde vandaag een bericht van NRC dat beiden niet langer werkzaam zijn voor de hogeschool.

Het college van bestuur was niet op de hoogte van de recente aanstelling van Dautzenberg. De woordvoerder erkent dat Dautzenberg als te controversieel wordt gezien. De schrijver sloot zich in 2011 aan bij pedofielenvereniging Martijn uit Hoogeveen, als voorvechter van vrijheid van meningsuiting. Het kwam hem op diverse doodsbedreigingen te staan.

Stapel gaf in Tilburg als ervaringsdeskundige gastcolleges over reputatiemanagement. De woordvoerder zegt dat Stapel zelf is opgestapt. Stapel en Dautzenberg schreven samen het boek De fictiefabriek. Eind september zouden ze nog samen optreden op een kunst en wetenschapsfestival in Amsterdam, maar wetenschapsorganisatie KNAW hield het optreden van Stapel tegen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl