Al bijna dertig aanmeldingen voor voedselbankactie

ASSEN - Zo'n dertig Drentse supermarkten hebben zich aangemeld als inzamelpunt voor de actie Samen voor de Voedselbank die RTV Drenthe in december gaat houden. Het gaat om een landelijke actie van de gezamenlijke regionale omroepen.
Doel van de actie is het inzamelen van zoveel mogelijk houdbare producten als ingeblikte groente, rijst en macaroni. Deze producten kunnen worden ingeleverd bij de deelnemende supermarkten. Die zorgen ervoor dat de producten uiteindelijk bij de verschillende depots van de Drentse voedselbanken terechtkomen.

Een van de supermarkten die zich heeft aangemeld is SPAR in Nieuw-Buinen. "We hebben een sociale functie in het dorp. We willen iedereen ter wille zijn en het is een mooie samenwerking tussen de voedselbank en de winkel", aldus eigenaar Bert Bosma van de supermarkt.
Om de actie voor de voedselbanken te laten slagen zijn er nog meer Drentse inzamelpunten nodig. Supermarkten kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar voedselbank@rtvdrenthe.nl

Meer informatie over de actie is hier te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl