Alsnog boete voor relletje oudjaarsdag 2012

DWINGELOO - Oudjaar 2012 krijgt een duur staartje voor Cor van der Laan uit Dwingeloo. Hij krijgt alsnog een boete van 257 euro voor opruiing.
De Dwingelder was op oudejaarsnacht op de Brink in zijn woonplaats. De gemeente Westerveld had besloten dat de gerenoveerde Brink verboden gebied was voor carbidschieters. Van der Laan verzette zich tegen de arrestatie van een jonge carbidschieter en werd aangehouden. Toen omstanders dreigend op de politiemensen en de burgemeester afkwamen werd Van der Laan met rust gelaten.

In februari 2013 moest de Dwingelder op het bureau komen en vervolgens hoorde hij anderhalf jaar niks. Tot vorige week de gepeperde boete kwam. Hij gaat in hoger beroep en probeert medestanders te vinden die zijn verhaal dat hij "állenig maor opkwam veur zun jonge knaap" , gaat ondersteunen. Volgens Van der Laan was en is het een traditie om het carbid op de Brink af te schieten en dat moet volgens hem mooi zo blijven.

Luister naar de reactie van burgemeester Jager op het incident van 2012:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl