Kunstwerk De Stip gaat in de verkoop

EMMEN - Het kleurrijkste kunstwerk van Emmen gaat in de verkoop.  Emmenaren en andere belangstellenden kunnen eigenaar worden van De Stip.
De door de Toyisten beschilderde voormalige gasbol werd in 2010 in volle glorie onthuld. Tegenwoordig staat het kunstwerk er door weersinvloeden een stuk minder florissant bij. Vooral aan de achterkant bladdert de verf af en is een nieuwe verfbeurt noodzakelijk.

Renovatie

De renovatie van de Stip staat gepland voor volgend jaar zomer. Een operatie die zeker 40.000 euro gaat kosten en waar de Emmenaar een steentje aan bij kan dragen. Wie honderd euro op tafel legt mag zich symbolisch mede-eigenaar van De Stip noemen. Voor dat bedrag ben je dus in naam eigenaar van één vierkante meter van de Stip, vast gelegd op foto en in een officieel certificaat.

Eigen stukje

Wie vierhonderd euro investeert mag zelf zijn of haar eigen stukje Stip uitkiezen. Bij aankoop van tien vierkante meter krijgt de koper er ook nog een zeefdruk van De Stip bij cadeau. Voorzitter Johan Stuulen van de stichting Living Industry, eigenaar van de Stip is er van overtuigd dat de actie gaat lukken. Zelf heeft hij één vierkante meter van het kunstwerk gekocht.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl