Borger-Odoorn moet betalen aan Wedeka

Wedeka verwacht in 2015 een tekort van 2,5 miljoen
Wedeka verwacht in 2015 een tekort van 2,5 miljoen
EXLOO - De gemeente Borger-Odoorn moet volgend jaar voor het eerst sinds tien jaar in de buidel tasten voor het werkvoorzieningsschap Wedeka. De begroting voor 2015 vertoont namelijk een tekort van 2,5 miljoen euro.
Voor Borger-Odoorn, dat een aandeel heeft van tien procent, betekent dat een bijdrage van ruim twee ton, zo verwacht wethouder Frits Alberts. Hij benadrukt dat Wedeka bedrijfseconomisch nog altijd tot de beste werkvoorzieningsschappen behoort. "Het probleem is dat het rijk per 1 januari allerlei subsidies afbouwt. Het schap heeft nog wel eigen vermogen, maar de reserves raken op deze manier snel uitgeput. Dat betekent dat de vijf deelnemende gemeenten zullen moeten bijdragen."

Door de nieuwe situatie worden er na 1 januari geen vaste dienstverbanden meer aangegaan. Daardoor verliezen 290 mensen hun werk. Borger-Odoorn is de enige Drentse gemeente die deelneemt in Wedeka. Er werken 180 mensen uit die gemeente bij het werkvoorzieningsschap.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl