NVM: Herstel woningmarkt zet door in Drenthe

Er is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de eigenaar van de camping
Er is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de eigenaar van de camping
ASSEN - Het herstel van de woningmarkt zet door in Drenthe. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).
Het afgelopen kwartaal werden in onze provincie 892 huizen verkocht. Dat is volgens een NVM-woordvoerder veel voor de zomerperiode, waarin over het algemeen minder huizen worden verkocht dan in de rest van het jaar. Vorig jaar zomer werden er iets meer dan 700 woningen verkocht,

Hoogeveen

Vooral de gemeente Hoogeveen deed het goed ten opzichte van het tweede kwartaal: daar werden veertig procent meer woningen verkocht. Ook valt op dat in Noord-Drenthe vooral appartementen werden verkocht en in Zuid-Drenthe met name eengezinswoningen.

177 dagen te koop

In onze provincie staat een huis gemiddeld 177 dagen te koop. In de gemeenten Westerveld en De Wolden ligt dat aantal veel hoger: daar duurt het zo'n 300 dagen voor een huis verkocht is. Terwijl een huis in Tynaarlo binnen 134 dagen van de hand gaat. Landelijk ligt dit gemiddelde op 120 dagen.

Vooruitzichten
De vooruitzichten zijn volgens de NVM ook goed, omdat de economische groei volgend jaar verder doorzet en de koopkracht weer stijgt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.