Passantenhaven Dieverbrug bijna klaar

DIEVERBRUG - De passantenhaven in Dieverbrug is bijna klaar. De laatste werkzaamheden worden op dit moment uitgevoerd. Er kunnen straks zo'n 25 boten een plekje vinden.
Over een haven bij Dieverbrug is lang gesproken. Bezwaren van omwonenden hebben er voor gezorgd dat het even geduurd heeft voordat de eerste schop de grond in kon. Ook tijdens de bouw waren er problemen. Zo zat er ontzettend veel puin in de grond. Het puin moest eerst worden verwijderd, voordat de werkzaamheden door konden gaan.

De verwachting is dat de passantenhaven straks aantrekkelijker is voor watersporters. Er is elektriciteit, stromend water en sanitair aangelegd. Winkeliers langs de Drentse Hoofdvaart bij Dieverbrug zijn blij met de nieuwe haven. Zij hopen er van mee te profiteren. De passantenhaven wordt volgend jaar officieel in gebruik genomen. Het project heeft rond de miljoen euro gekost.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl