Noorse gevangenen naar Veenhuizen

VEENHUIZEN - Er komen 250 tot 350 Noorse gevangenen naar Veenhuizen. Dat melden bronnen binnen justitie aan RTV Drenthe. Het gaat in eerste instantie om de komende drie jaar.
Het zijn gedetineerden die veroordeeld zijn tot meer dan twee jaar cel. Voor de Noren gelden de Noorse regels en de leiding komt in handen van een Noorse directie. Het gevangenispersoneel bestaat wel uit Nederlanders.

Justitie maakte begin september al bekend dat er Noorse gevangenen naar Nederland zouden komen. De afgelopen tijd is gekeken welke locatie het meest geschikt is. Veenhuizen kwam daar het beste uit.

In Noorwegen is een cellentekort, terwijl in ons land juist veel cellen leegstaan. Het is niet de eerste keer dat buitenlandse gedetineerden in een Nederlandse gevangenis worden ondergebracht: sinds 2010 zitten ongeveer 550 Belgische gevangenen hun straf uit in Tilburg.

Een woordvoerder van Justitie wil de komst van de Noren naar Veenhuizen niet bevestigen. Volgens justitie is Veenhuizen een goede kandidaat maar wordt pas binnenkort een definitieve keuze gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl