Stichting TT Speed Week stapt nog niet op

ASSEN - Het Stichtingsbestuur van de TT Speed Week stapt ondanks aandringen vanuit de Asser politiek nog niet uit zichzelf op. Voorzitter Joop Boertjens wil eerst het gesprek komende week afwachten met de gemeente, over uitgangspunten en voorwaarden voor volgend jaar.
Boertjens zei dat vanmiddag in Drenthe Nu bij Radio Drenthe, nadat PvdA en PLOP gisteravond in de gemeenteraad hadden aangegeven dat het beter zou zijn als het Stichtingsbestuur de eer aan zichzelf zou houden, na het debacle van dit jaar. Volgens de partijen heeft het bestuur niet dat gebracht wat er van ze verwacht werd en is er geen vertrouwen in de huidige personele bezetting van de Stichting.

Kretologie

Boertjens zegt hier niks mee te kunnen: "Als het ontaardt in kretologie als 'niks van gebakken' kan ik er weinig mee. Er staan in het evaluatierapport over de TT Speed Week een heleboel zaken die verbeterd kunnen worden. Opbouwende kritiek en leermomenten, zoals wat moet je volgend jaar wel doen. Daar kan ik wel wat mee."

Als Boertjens de kans krijgt om het volgend jaar beter te doen, dan is dat in eerste instantie de samenwerking met de middenstand en de horeca, en meer draagvlak zoeken onder de Asser bevolking. "Komende week gaan we in gesprek met de wethouder, en dan hoor ik wel wat de uitgangspunten zijn, en de voorwaarden. Vraag voor ons is dan of wij daaraan kunnen voldoen, of we dat ook nog wel willen, of zijn er anderen die het beter kunnen. Maar ik ga op voorhand niet al het antwoord op de vraag geven, of wij dat zullen doen."

Heidense klus

Boertjens zegt verder niet geraakt te zijn door alle kritiek. "Het is een heidense klus geweest. Het TT-feest is dit jaar voor het eerst buiten de gemeente om georganiseerd. Het moest op een hoger niveau getild worden, en meer een motorevenement en minder muziekevenement worden. Dat is voor 80 procent gelukt en als ik terugkijk ben ik niet ontevreden."

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl