Man springt in Vaart na politieachtervolging in Assen

ASSEN - In Assen is een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats na een politieachtervolging in de Vaart gesprongen. De politie kon de zwemmer aanhouden. De man wordt samen met een 28-jarige man uit Doetinchem verdacht van de beroving van een 23-jarige man aan de Wibenaheerd in Groningen.

Die beroving gebeurde rond zeven uur vrijdagavond, daarna sloegen de verdachten in een auto op de vlucht. De politie zette de achtervolging in, richting Assen. Een omwonende vertelde aan RTV Drenthe hoe ze de zilveren auto van de verdachten bijna in botsing zag komen met een geparkeerde auto op de Vaart Zuidzijde. De verdachten stopten en sprongen uit de auto. Een van hen dook de Vaart in en klom aan de andere kant van de Vaart weer uit het water. De verdachte rende richting de Sluisstraat en kon opgepakt worden.


De andere verdachte ging er te voet vandoor. Met de hulp van een politiehond werd de man gevonden in de tuin van een woning aan het Kanaal in Assen. Beide mannen zitten in de cel.


Onderzoek

Zaterdagmiddag doet de politie nog onderzoek bij de afslag Assen-Noord, omdat het vermoeden bestaat dat de verdachten gestolen spullen uit de auto hebben gegooid tijdens hun vluchtpoging.


A28 afslag Assen Noord: politie onderzoekt of verdachten #Beroving #Wibenaheerd #050 #Assen goederen tijdens vlucht hebben weggegooid.

— Politie Drenthe (@poldrenthe) 11 oktober 2014

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: