Iwema start vanaf 28e plaats in Japan

Hoop vervliegt voor Jasper Iwema
Hoop vervliegt voor Jasper Iwema
MOTORSPORT - Jasper Iwema start komende nacht (Nederlandse tijd 4.00 uur) vanaf de 28e plaats tijdens de Grand Prix van Japan op het circuit van Motegi. De Moto3-coureur uit Hooghalen was daarmee allerminst tevreden. De Drent klokt in de 2e vrije training op vrijdag nog een tijd van 1.58.4, maar tijdens de kwalificatie kwam Iwema niet verder dan 1.58.6.
Iwema heeft op de 10e startrij gezelschap van die andere vaste Nederlandse Grand Prix-coureur Scott Deroue uit het RW Racing Team van Roelof Waninge. Deroue klokte de 30e tijd.

De Brit Danny Kent vertrekt in de Moto3-race vanaf pole.

Iwema plaatste kort na de kwalificatie een reactie op instagram: Zie reactie Iwema ("The team is working hard to solve my problem. Maybe 15 pieces of steak will help. Tomorrow we'll come with a plan and fight back!!")

1e poleposition Ducati sinds 2010

In de MotoGP-klasse zorgde Andrea Dovizioso voor een daverende verrassing. De Italiaan realiseerde met 1.44,502 de snelste tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. Voor Ducati was het de eerste pole sinds Casey Stoner in 2010 de snelste tijd neerzette in de kwalificatie voor de Grand Prix van Valencia. Dovizioso bleef zijn landgenoot Valentino Rossi slechts 0,055 seconde voor. Dani Pedrosa reed de derde tijd en kampioenschapsleider Marc Márquez de vierde.

Overigens kan Marquez in Japan de wereldtitel veroveren morgenvroeg. De race begint om 7.00 uur Nederlandse tijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl