E&O wint emotioneel duel van Hercules

HANDBAL - E&O heeft de competitie, na het overlijden van speler Danny Falke, hervat met een 34-27 overwinning op Hercules. De emotioneel beladen wedstrijd kwam voor de Emmenaren moeizaam op gang. Maar na een slechte start werd de wedstrijd uiteindelijk overtuigend gewonnen.
De wedstrijd begon met een minuut stilte en dit leek verlammend op de ploeg van trainer Edwin Kippers te werken. Na een kwartier handballen keek de ploeg tegen een 3-8 achterstand aan.

Met de ouders van Danny Falke op de tribune, knokte het team zich terug in de wedstrijd. Toch gingen de gasten uit Den Haag rusten met een 13-15 voorsprong.

In de tweede helft werd Hercules door E&O onder de voet gelopen. Onder leiding van Jan Josef, topscorer met tien treffers, won de ploeg uiteindelijk verdiend, met zeven doelpunten verschil.

Edwin Kippers was na afloop trots op zijn team. "De jongens hebben een emotionele periode afgesloten met een uitstekende overwinning", aldus de coach.

Stand

E&O staat door de zege op Hercules 7e in de eredivisie met 4 punten uit 5 duels. Koploper is Hurry Up dat ondanks een niet al te beste wedstrijd won bij Hellas in Den Haag. De Zwartemeerders hebben 12 punten uit 6 duels. Lions 2 staat tweede met 9 uit 6, gevolgd door Houten en Swift, beide met 8 uit 6.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl