'Groningse aardbevingsmaatregelen ook in Aa en Hunze'

Begin dit jaar lag het epicentrum van een aardbeving nog in Geelbroek
Begin dit jaar lag het epicentrum van een aardbeving nog in Geelbroek
GIETEN - D66 in Aa en Hunze wil dat het college van die gemeente er in Den Haag op aandringt dat bewoners door het Rijk worden gecompenseerd voor aardbevingsschade.
De partij vroeg hiervoor eerder al aandacht bij het college, maar kreeg toen te horen dat het college niet van plan was het thema aan te kaarten bij minister Kamp van Economische Zaken. Door nu vragen te stellen aan het college van Burgemeester en Wethouders probeert D66 het opnieuw.

In de provincie Groningen gelden regelingen als compensatiegelden en isolatiesubsidies, maar in Drenthe niet. D66 stelt dat de aardschokken zich niet aan de provinciegrenzen houden.

De NAM heeft al schaderegelingen getroffen met bewoners in het aardgaswinningsgebied van Aa en Hunze en erkent daarmee volgens D66 dat de gemeente in het aardbevingsgebied valt. Het rijk zou daarom ook de bewoners van Aa en Hunze tegemoet moeten komen.

De aardbevingen worden veroorzaakt door gaswinning door de NAM.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl