Stichting Ouderen Activiteiten kwaad op gemeente Borger-Odoorn

BORGER-ODOORN - Stichting Ouderen Activiteiten is kwaad op de gemeente Borger-Odoorn. De organisatie kreeg onlangs te horen dat hun subsidie wordt stopgezet.
Jaarlijks krijgt de stichting 19.000 euro subsidie om sportactiviteiten voor zo'n achthonderd ouderen in Borger-Odoorn te organiseren. Ook zijn er kleinere verenigingen bij de stichting aangesloten, zodat mensen met een specifieke sportwens deze tegen een klein bedrag kunnen beoefenen. Als de subsidie wegvalt, dan kan niemand meer gebruik maken van de activiteiten.

De stichting snapt dat de gemeente moet bezuinigen en dat verschillende verenigingen in Borger-Odoorn geld moeten inleveren, maar dat er nu gezegd wordt dat ze vanaf 2015 helemaal niets meer krijgen schiet ze in het verkeerde keelgat. Volgens Hans Snell, bestuurslid van de stichting, is er een plan in ontwikkeling waardoor de gemeente in plaats van 19.000 euro nog maar 10.000 euro hoeft te subsidieren. "Maar hier willen ze helemaal niet naar luisteren," aldus Snell.

Als de gemeente niet wil luisteren naar het plan van Stichting Ouderen Activiteit, dan gaat ze actievoeren. "Wij zullen de publiciteit niet schuwen, er gaan zelfs geluiden op van onze leden dat we desnoods het gemeentehuis gaan bezetten als er niet naar ons geluisterd wordt," aldus Snell.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl