Oranje wil snel oplossing overlast vluchtelingen

ORANJE - Inwoners van Oranje hebben de politiek in Midden-Drenthe benaderd om sneller een oplossing te krijgen voor problemen als gevolg van de komst van honderden asielzoekers.

De asielzoekers blijken niet het voormalige Pipodorp van Speelstad Oranje te blijven, maar lopen in groepjes over de weg naar de supermarkt wat gevaarlijke situaties veroorzaakt op de wegen. Ook zit de buurtbus overvol en is het bereik van mobiel internet verslechterd doordat de vluchtelingen massaal mobieltjes hebben aangeschaft.


Bezoekerslimiet

Een ondernemer uit de buurt, die niet bij naam wil worden genoemd, is geschrokken bij het zien van vier Afrikanen met tassen voor de winkel tijdens het afsluiten. Verder heeft de supermarkt in Hoogersmilde een limiet van zes gesteld aan het aantal asielzoekers dat tegelijk binnen mag zijn.

Politiek in Midden-Drenthe

De VVD gaat het college vragen de problemen snel op te lossen. Volgens burgemeester Jan Broertjes zijn de praktische problemen binnen een week opgelost. Wat betreft het gevoel van onveiligheid wat bij sommige inwoners speelt, denkt de burgemeester dat mensen snel aan de vluchtelingen zullen wennen, zoals ook in andere plaatsen gebeurt.

Meer over dit onderwerp:
Oranje Standplaats Oranje
Deel dit artikel: