Vossebelt "Bij FC Emmen voel ik vertrouwen"

VOETBAL - Niek Vossebelt maakte dinsdagavond zijn eerste speelminuten in het shirt van zijn nieuwe club FC Emmen. De 23-jarige middenvelder, die zichzelf betitelt als 'box to box-speler', is blij met de nieuwe kans. "Ja, absoluut. Zo zie ik deze stap ook. Als een nieuwe start. Ik voel hier heel veel vertrouwen en dat heb ik toch wel gemist bij Willem II", aldus Vossebelt.
Vossebelt speelde de afgelopen vier seizoenen voor Willem II, na zijn overstap van PEC Zwolle. "Ik speelde veel, maar dit seizoen bleek ik niet meer voor te komen in de plannen van de trainer, die ook technisch manager is. Daarop heb ik besloten om afscheid te nemen. Ik ben niet iemand die een heel seizoen op de tribune gaat zitten. Of er geen andere opties waren? Jawel hoor, maar FC Emmen gaf me het beste gevoel. Ik heb verschillende gesprekken gevoerd met Joop Gall en kreeg daar een heel goed gevoel bij. Hij heeft vertrouwen in me en dat miste ik in Tilburg."

Of de geboren Harderwijker aanstaande zaterdag al bij de wedstrijdselectie zit voor de thuiswedstrijd tegen MVV is nog onduidelijk. "Het is wachten op goedkeuring van de KNVB. De club heeft er goede hoop op dat die goedkeuring er voor zaterdag komt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl