100 asielzoekers vandaag weg uit Oranje na overlast

ORANJE - Een groep van honderd alleenstaande mannen vertrekt vandaag nog uit de asielzoekersopvang in Oranje. Dat zegt burgemeester Broertjes van de gemeente Midden-Drenthe na overleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

Broertjes zocht contact met het COA na verontrustende berichten van bewoners. Die deden onder meer hun beklag over de groep mannen die in het park wonen. Broertjes zegt dat de ze voor onrust zorgen in Oranje en omliggende dorpen. Ze trekken er vaak op uit voor bijvoorbeeld winkelbezoekjes.

De burgemeester heeft met het COA afgesproken dat in het vakantiepark alleen nog gezinnen uit Syrië worden gehuisvest. De honderd mannen worden vandaag overgeplaatst.

Er zijn nu ongeveer 400 asielzoekers in Oranje, een dorp met 200 inwoners. Het park kan in totaal 1400 mensen herbergen. Vanwege de onrust wordt het tempo van de instroom verlaagd, zegt Broertjes. De burgemeester bekijkt iedere week of er nog meer vluchtelingen bij kunnen.

Om het onveilige gevoel bij de inwoners van Oranje weg te nemen, komen er ook meer beveiligers rond het vakantiepark. Verder wordt er draadloos internet geïnstalleerd. Asielzoekers hoeven dan niet meer het dorp in om te internetten.

Meer over dit onderwerp:
Oranje Standplaats Oranje
Deel dit artikel: