Hoogeveensche Courant naar Boom uitgevers

HOOGEVEEN - De Hoogeveensche Courant wordt verkocht aan Boom regionale uitgevers in Meppel. Eigenaar Pet zette de krant te koop omdat zonder vernieuwing het nieuwsblad niet kan overleven.
De Hoogeveensche Courant blijft een nieuwsblad dat drie keer per week verschijnt, waarvan één keer gratis. Het uiterlijk zal wel veranderen: moderner, full-collor en de krant zal op het kleinere tabloidformaat gaan verschijnen. Boom-directeur Peter Hens: 'omdat wij meer kranten uitgeven, kunnen we in deze economisch lastige tijden de HC rendabel exploiteren. Ook moet er een digitale versie komen en een sterke lokale website met de merknaam Hoogeveensche Courant' aldus Hens. De digitale Hoogeveensche Courant zal mogelijk een tijd lang gratis zijn maar op termijn achter een betaalmuur betaalmuur verdwijnen, net zoals bij andere Boom-bladen.

Gevolgen personeel

Boom kan niet de garantie afgeven dat de overname zonder personele gevolgen zal verlopen. Bij de Hoogeveensche Courant werken 14 mensen, waarvan 4 op de redactie. Delen van werkzaamheden kunnen naar Meppel verhuizen, bijvoorbeeld het verwerken van advertenties. Of de redactie ook naar Meppel moet verhuizen is onbekend, volgens de Boom-directie blijven de redactiemedewerkers wèl vanuit Hoogeveen opereren.

155 jaar nieuwsblad

De Hoogeveensche Courant bestaat sinds 1857 is is één van de laatst bestaande echte lokale nieuwsbladen. De krant heeft altijd nog het uiterlijk van een ouderwetse krant, op groot formaat en in zwart/wit druk met één steunkleur. De eigen krantendrukpers bij Pet is verouderd en kan geen moderne full-collorkrant drukken. Boom en Pet maken het bedrag waarvoor de Hoogeveensche Courant is verkocht niet bekend. In november wil Boom de plannen voor de vernieuwing van de krant klaar hebben.

Lopende reorganisatie Pet

In augustus maakte Pet bekend te gaan reorganiseren. Het bedrijf wil zich op de kernactiviteiten richten en kosten besparen. In totaal werken 82 mensen bij Pet. Voor 16 medewerkers is ontslag aangevraagd. Er worden drie nieuwe banen gecreëerd waarop intern kan worden gesolliciteerd. Tijdelijk directeur Martin de la Rambelje wil ook de boekhandel van Pet nog verkopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl