100 asielzoekers in Oranje die moeten vertrekken hebben al status

ORANJE - De 100 asielzoekers in Oranje die vandaag moeten vertrekken blijken al een status te hebben. Dat meldt het COA.
Burgemeester Broertjes van Midden-Drenthe was hier niet van op de hoogte. De 100 alleenstaande mannen zorgden de afgelopen week voor overlast in het dorp. Volgens het COA zouden de mannen maar drie dagen in Oranje opgevangen worden, maar omdat er nog geen andere woonruimte is gevonden zitten de mannen er nu nog steeds. "Het is deze groep die de problemen in Oranje veroorzaakt. Daarom heb ik gezegd dat deze groep per direct weg moet," aldus Broertjes.

Broertjes heeft met het COA afgesproken dat er alleen Syrische gezinnen die net het land binnen zijn gekomen worden opgevangen in Oranje.

Niet meer dan 250

Volgens de actiegroep Leefbaarheid Oranje en Omstreken wil het dorp niet meer dan 250 vluchtelingen opvangen. Inwoners van het dorp zouden een petitie hebben ondertekend waarin staat dat de gemeente Midden-Drenthe nieuwe afspraken moet maken met het COA. De komst van 1400 asielzoekers zou in geen verhouding staan met de nog geen tweehonderd inwoners van het dorp.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl