Dag van de Witte Stok nog steeds nodig

HOOGEVEEN - Blinden en slechtzienden hebben vandaag voorbijgangers in Hoogeveen laten ervaren hoe het is om met een witte stok de weg te moeten vinden in het winkelgebied.
Ondanks de geleidelijn van geribbelde tegels blijkt de praktijk toch tegen te vallen. Obstakels zijn onder meer geparkeerde fietsen, reclameborden, maar ook mensen die de route blokkeren.

Vijftig jaar geleden was de eerste zogenaamde Dag Van De Witte Stok. In al die jaren is er veel ten goede veranderd. De Hoofdstraat in Hoogeveen had bijvoorbeeld eerst een geleidelijn van kleine basaltkeitjes. Daarnaast is er nu de veel betere geleidelijn van geribbelde tegels. Toch hebben mensen uit onwetendheid nog wel eens te weinig begrip voor de situatie van blinden.

Winkeliers in Hoogeveen reageerden vandaag welwillend op het verzoek om reclameborden binnen veertig centimeter van de geleidelijn te verplaatsen. De blinden in Hoogeveen willen verder nog in gesprek met de vestiging van de Rabobank. Die heeft voor de veiligheid van geldauto's de stoep opgehoogd. Maar blinden hebben er daardoor een onverwacht nieuw obstakel bij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl