Drents echtpaar ontevreden over verpleeghuis Hardenberg

HOLLANDSCHEVELD - Een aantal bewoners van het verpleeghuis Clara Feyoena Heem in Hardenberg is erg ontevreden over de gang van zaken. Ze zeggen niet geïnformeerd te zijn over een interne verhuizing en vinden de geboden zorg niet voldoende. Volgens bewoonster Geke Engels uit Hollandscheveld heerst er angst.
Haar man Jan Engels heeft de publiciteit gezocht. Hij zegt al meer dan een jaar aan te dringen op betere zorg en communicatie. Het verpleeghuis valt onder de Saxenburgh Groep, net als het Aleida Kramer dagziekenhuis in Coevorden. De revalidatiezorg moet vanuit Coevorden worden verplaatst naar Hardenberg, naar het gebouw van het Clara Feyoena Heem. Daardoor moet een aantal bewoners van dat verpleeghuis verhuizen naar een andere vleugel. De verhuizing lijkt de spreekwoordelijke druppel voor sommige bewoners.

Geke Engels zegt niet alleen te staan in haar kritiek, maar volgens haar zijn veel bewoners bang om die uit te spreken. "Als je te kritisch bent dan kun je naar je kamer gaan."

Het verpleeghuis in Hardenberg staat al onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat extra toezicht is in mei dit jaar met een half jaar verlengd.

De Saxenburgh Groep, eigenaar van het complex, herkent zich niet in de kritiek. De groep verwacht ook dat het verscherpte toezicht volgende maand wordt opgeheven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl