Militairen bouwen baileybrug bij kazerne Havelte

HAVELTE - Militairen bouwen deze week een baileybrug bij de toegangspoort van de Johannes Post Kazerne in Havelte. De militairen leren op deze manier hoe ze snel een brug kunnen bouwen.
Het bouwproject is een oefening, maar de kazerne in Havelte hoopt dat het bouwwerk permanent mag blijven staan van de gemeente. Daardoor moet de kazerne meer in het oog springen bij voorbijgangers. De baileybrug is nog niet helemaal klaar, maar het bouwwerk is nu al een enorme blikvanger bij de entree van de Johannes Post Kazerne. Er is inmiddels een vergunning aangevraagd bij de gemeente Westerveld.

Een baileybrug is een brug die bestaat uit losse elementen en kan zonder al te veel gereedschap snel worden opgebouwd. Het ontwerp is ondanks z'n eenvoud wel enorm sterk. Over een baileybrug kan met gemak een vrachtwagen rijden. De eerste baileybrug werd in 1943 ontworpen door de Brit Donald Bailey.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl