Rolde krijgt start dernykoers

WIELRENNEN - Er komt een dernykoers op het eerste TT-parcours met de start in Rolde. Het is een wielerkoers waarbij de renners een hoge snelheid kunnen ontwikkelen omdat er een lichte motor voor hen rijdt als gangmaker. Het is de bedoeling dat de wedstrijd volgend jaar oktober zal plaatsvinden. Het gaat om een officiële wedstrijd onder auspiciën van de KNWU, in eerste instantie voor noordelijke topwielrenners.
De start van het nieuwe evenement zal, net als de TT 90 jaar geleden, in Rolde zijn. 'Volgend jaar bestaat de TT 90 jaar. En het is een mooie combinatie om motorsport en wielersport op die manier te combineren', zegt een van de initiatiefnemers Herman Strijbosch uit Gieten. Het is wel de bedoeling dat het een terugkerend evenement wordt.

Wat de organisatie moeilijk maakt is dat er 30 tot 35 derny-rijders moeten worden gevonden. Daarvoor zal de organisatie ook moeten uitwijken naar het buitenland. Gedacht wordt aan Duitsland, België en mogelijk Frankrijk.

Naast Herman Strijbosch zijn ook Rieks Poelman, Berthold van Sleen en Jos Duinkerken betrokken bij de prille organisatie. Duinkerken was ondermeer verantwoordlijk voor de Tour de TT. De historische route voor fietsers en motorrijders waarin beide TT-parcoursen van vroeger worden gecombineerd. Deze route is met bordjes gemarkeerd en is sinds maart voor iedereen te volgen.

foto: ZieZeeland

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.