AD: Drentse koffie smaakt niet

Mensen kunnen er koffie proeven en het brandproces zien
Mensen kunnen er koffie proeven en het brandproces zien
ASSEN - Drentse kopjes koffie worden als zeer slecht beoordeeld in de landelijke koffietest van het Algemeen Dagblad.
Het AD testte 112 koffieschenkende zaken in heel Nederland. In Drenthe werden 3 zaken getest.

Rare jongens daar

Lunchfafé Plein 10 in Assen eindigde op plek 86. De koffie kreeg een rapportcijfer 5, de cappuccino een 4,5. De espresso kreeg een schamele 3. Het commentaar van het testpanel liegt er niet om: "Alsof je een asbak met water aan het leegdrinken bent." Het AD snapt dan ook niet dat Plein 10 ooit Koffiezaak van het jaar is geworden. "Rare jongens daar in het Noorden. Hebben zij geen smaakpapillen?", vraagt de krant zich af.

Een aanfluiting

Koffie & Theewinkel Mocca d'Or in Meppel kwam er niet beter vanaf. De koffie had een "ronduit smerige nasmaak". Drieën en vieren werd uitgedeeld in Meppel. De krant vindt het "onbegrijpelijk dat een zaak die zegt zich in koffie te specialiseren, zijn klanten dergelijke wanproducten durft voor te zetten. Een aanfluiting". De zaak in Meppel kwam niet verder dan plek 91 in de ranglijst. Mocca d'Or zegt in een reactie in het AD verbaasd te zijn over de beoordeling. "Vele klanten waarderen ons juist om de kwaliteit", aldus de koffiezaak.

Assige smaak

In Roden werd koffie gedronken in De Konditorei. De cappuccino kreeg een rapportcijfer 5. De espresso kreeg een droevige 2. Een "assige smaak en verschrikkelijk bitter" was de conclusie. De uitbater van De Konditorei erkent in de krant dat het beter kan, maar wijst erop dat de klant het allemaal prima en in orde vindt. De Konditorei eindigde op plaats 94.

Volgens het AD worden goed scorende bakjes koffie vooral gezet in gespecialiseerde koffiezaken. In lunchrooms of grand cafés is het niveau van de koffie vaak een stuk lager.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl