Karsten Kroon stopt met wielrennen

Karsten Kroon wordt commentator bij Eurosport
Karsten Kroon wordt commentator bij Eurosport
WIELRENNEN - Karsten Kroon stopt met wielrennen. De in Dalen geboren renner maakte dat bekend via twitter. Hij rijdt morgen in Japan zijn laatste wedstrijd. De 38-jarige routinier van Tinkof-Saxo ziet daarmee af van een laatste avontuur bij de nieuwe Nederlandse ploeg Roompot-Orange Cycling.
Kroon begon zijn carrière als prof in 1999 bij Rabobank. In 2006 verruilde hij die ploeg voor CSC omdat hij meer voor eigen succes wilde rijden. In 2010 stapte hij over naar BMC om twee jaar later weer terug te keren bij de ploeg van Bjarne Riis, die op dat moment Saxo Bank heette.

Zijn grootste successen waren de ritzege in de Tour de France van 2002 en de Duitse koers Rund um den Henninger Turm, die hij twee keer won (2006 en 2008). Een overwinning in een grote klassieker kwam er nooit. In 2009 was hij nog het dichtst bij succes, toen hij in de Amstel Goldrace in de sprint op de Cauberg werd geklopt door de Rus Sergej Ivanov. De laatste jaren kende Kroon veel blessureleed.

Tomorrow I will race for the last time in my life, the Japan Cup. Everything comes to an end and that's the beauty of life.
— Karsten Kroon (@KarstenKroon)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl