Iwema "Het was het net niet vandaag"

MOTORSPORT - Jasper Iwema heeft een sterk optreden tijdens de eerste twee dagen van de Australische Grand Prix niet af kunnen sluiten met een goed resultaat in de wedstrijd. Na zondag vanaf de zevende plaats op de grid te zijn gestart finishte de CIP Moto3 coureur teleurstellend als zestiende en greep daarmee opnieuw net naast de WK punten.
"Het was het gewoon net niet vandaag. Daar baal ik behoorlijk van. Wat dat is? Ik weet het niet. Een gebrek aan scherpte is het niet. Wellicht leg ik me onbewust toch teveel druk op na een goede kwalificatie. Want over de trainingen ben ik gewoon heel tevreden. Daar heb ik laten zien tot wat ik, en ook het team, in staat is. Ik stond gewoon op plaats 7, voor bijvoorbeeld Jack Miller", aldus Iwema.

De Australiër Jack Miller pakte voor eigen publiek op Phillip Island de winst. Miller troefde de Spanjaarden Alex Márquez (tweede) en Alex Rins (derde) op de streep net af. Iwema gaf ruim 23 seconden toe op de Australische winnaar en bleef zodoende met lege handen achter. Scott Deroue werd als 23e afgevlagd.
Márquez gaat aan kop in het WK met 251 punten, Miller volgt met 231. Iwema heeft dit seizoen 4 punten gepakt, dankzij een 12e plek bij de TT van Assen.

Volgend seizoen

De Drent vervolgt: "Natuurlijk denk ik tijdens zo'n weekend ook veel na over volgend seizoen. Een topresultaat kan me zeker helpen. Er zijn nog twee plaatsen te vergeven voor, zoals het nu lijkt vier of vijf coureurs. Bij RW Racing is nog een plek en ook bij mijn huidige team CIP. Met Kornfeil, Vazquez, Deroue en waarschijnlijk nog iemand uit het Spaans Kampioenschap moet ik vechten voor die plekken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl