VV Zwartemeer zwaar getroffen door brand

KLAZIENAVEEN - Honderden voetballen en ander trainingsmateriaal van voetbalvereniging VV Zwartemeer in Klazienaveen is vanochtend in vlammen opgegaan. De brand is waarschijnlijk gesticht na een inbraak.
Rond half zeven rukte de brandweer uit voor een uitslaande brand in een kleedkamer van VV Zwartemeer. Ook een naastgelegen materiaalhok en een keukentje gingen daarbij in vlammen op. Enkele andere kleedkamers liepen brandschade op. In het materiaalhok lagen honderden voetballen, hoekvlaggen, trainingshesjes en ander trainingsmateriaal. Deze materialen zijn allemaal verloren gegaan in het vuur.

Brandstichting
De oorzaak van de brand heeft vrijwel zeker met diefstal te maken. Uit het materiaalhok is een compressor verdwenen, terwijl bij een andere kleedkamer is geprobeerd de deur open te breken. De politie onderzoekt de zaak.

Trainingen afgelast
Voor vanavond heeft VV Zwartemeer de trainingen afgelast. Buurman Klazienaveen, dat op hetzelfde complex speelt, heeft Zwartemeer aangeboden om de trainingen over te nemen. De uitgebrande kleedkamer wordt binnenkort waarschijnlijk afgebroken. De gemeente Emmen wil de andere kleedkamers die door de brand zijn aangetast zo snel mogelijk opknappen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl