Wegracer Mick Jansen na coma: Ik wil weer racen

MOTORSPORT - Wegracer Mick Jansen uit Hooghalen wil niets liever dan weer racen. De 19-jarige coureur kwam op tweede pinksterdag zwaar ten val op het circuit van Oss. Tijdens de operatie aan z'n been raakte hij in coma en liep hij hersenschade op.
Een oververhitte voorrem is waarschijnlijk de oorzaak van de crash. Jansen wilde uitwijken voor een collega en knalde vervolgens op een hek. Daarbij liep hij een dubbele beenbreuk op die meteen in het ziekenhuis van Nijmegen werd geopereerd. Tijdens de operatie kwamen er vetbolletjes vrij uit het beenmerg van z'n gebroken botten die voor opstoppingen zorgden in z'n hersenen; een zogenaamde vetembolie. Hierdoor raakte Jansen in coma en liep hij hersenschade op.

Acht weken lang lag de Drent in coma. Daarna begon hij aan z'n revalidatie in Tilburg en inmiddels werkt hij aan z'n herstel in Beetserzwaag. Met een loopfiets kan Jansen inmiddels voorzichtig lopen. Maar omdat hij ook nog getroffen werd door een ziekenhuisbacterie verloopt het herstel van de breuk langzaam.

Jansen praat nog wel onduidelijk en reageert primair. Z'n geheugen is nog wel volledig in tact. Ook het ongeluk weet hij zich nog haarscherp te herinneren.

Als het aan de 19-jarige Hooghaler zelf ligt zit hij zo snel mogelijk weer op de motor. Jansen kwam afgelopen seizoen uit in de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap in de Supersport 600-klasse.

Doktoren durven geen prognose te geven of Jansen volledig zal herstellen. De ouders van Mick hopen dat hun zoon wel weer ooit kan racen, maar daarvoor zal hij eerst 100% moeten herstellen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl